Dream Akademi | Lezzet Reçeteleri

Lezzet Reçeteleri

+-Karamelize Soğanlı Izgara Mini Hamburger

Malzemeler (4 kişilik)
Dana kıyma 200-250gr
Tuz & Karabiber Tadımlık
Mini Hamburger ekmeği 4 adet

Garnitürleri
Marul yaprakları, yıkanmış Yeterince
Domates, dilimlenmiş Yeterince
Kuru Soğan 2 adet
Salatalık turşusu Yeterince
Ketçap Yeterince

 

Yapılışı
Isıtmış olduğunuz tavada soğanları kısık ateşte yumuşayıp renk alıncaya kadar soteleyin. Kıymayı 50-60 gr lık köfteler (4 adet) halinde şekillendirin. Eti mümkün olduğunca fazla mıncıklamayın. Köfteleri tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Hamburgerleri ızgaranın üstünde 1 dakika pişirin sonra 90° döndürüp 1 dakika daha pişirin. Sonra diğer tarafını çevirip aynı işlemi uygulayın. İstediğiniz pişme derecesine kadar pişirin. Hamburger ekmeklerini ızgarada ısıtın. Hamburgerler pişince alt ekmeğin üzerine koyun. 
Marul yaprakları, domates dilimi, karamelize soğan, turşu ve ketçap ile servis edin.


 

+-Ayvalı Ricotta Tart

Tart Hamuru için;

200 gr Un
100 gr Tereyağı
60 gr Şeker
1 yumurta

Ayvalı Ricotta İç Harcı için;

500 gr Ayva
250 gr Ricotta Peyniri
150 gr Şeker
1 Yumurta
5 gr Tarçın

Yapılışı
Öncelikle tart hamurunu hazırlamak için bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğurun. Hamuru streç filme sararak 30 dk dinlendirin. Tart kalıbını çok az yağladıktan sonra, dinlendirilen hamuru 3 mm kalınlığında açın ve kalıba yerleştirin.  175 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika  pişirin. İç harcını hazırlamak için ayvaları soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Şeker, tarçın ve çok az su ile tavada karamelize edin. Ayrı bir kapta ricotta peynirini ve yumurtayı 2 dk çırpın. Ayvalar soğuduktan sonra tartın içine koyun, üstüne de ricottalı harcı ilave edip, 160 derece fırında 20 dk daha pişirin. Dilerseniz ılık olarak servis edin.
 

+-Yaz Meyveli Torte

 Pandispanya için;

 7 adet Yumurta
 140 gr Toz Şeker
 100 gr  Un
 100 gr Mısır Nişastası
 90 gr Tereyağı

 Yapılışı:

 Mikserde yumurta ve şekeri koyulaşana kadar, 7-8 dakika çırpın. Ayrı bir kapta unu ve nişastayı harmanlayın. Elde spatula yardımı ile unlu karışım ile mikserden aldığınız yumurtalı karışımı yavaş yavaş birbirine yedirin. En son tereyağını ocakta eritin ve pandispanya harcına yedirin. 10 kişilik kek kek kalıbına döküp, 190 °C de pişirin.

 Pastacı Kreması için;

 500 ml Süt
 75 gr Toz Şeker
 4 adet Yumurta Sarısı
 30 gr Mısır Nişastası
 30 gr Un
 1 adet Çubuk Vanilya
 1 tutam Tuz

 Yapılışı:

Süt ile şeker birlikte kaynatın. Diğer tüm malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın. Kaynamış sütün yarısını bu karışıma ilave edin. Daha sonra karışımı süzün ve kalan süt ile karıştırın. Ocakta koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra kenara alın, mikserde en düşük devirde karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince 50 gr tereyağı ilave edin.

 Pastanın Birleştirilmesi:

Soğuyan pandispanyayı 3 kat olacak şekilde kesin. Yine hazırlayıp soğuttuğunuz pastacı kremasını eşit olacak şekilde pandispanyanın üzerine sürün. Dilediğiniz mevsim meyvelerini küp şeklinde keserek kremanın üzerine serpiştirin ve katları birbirinin üzerine yerleştirin. Hazırladığımız pastacı kreması ile birleştirdiğimiz pastanın kenarları ve üzerini sıvayarak kaplayın ve buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra kenarlarına çikolata ile süsleme yapın. Üzerine meyvelerden istenilen şekilde süsleme yapın. İsteğe bağlı olarak pudra şekeri eleyin ya da jöle sürerek servis edin.
 

+-Taze Otlu Siyez Salatası

Siyez Bulguru 150 gr - 1 su bardağı
Dereotu 1/4 demet
Maydanoz 1/4 demet
Tarhun Otu 1 gr
Taze Nane 1/4 demet
Limon Suyu 1 limon
Zeytinyağı 10 gr – 2 yemek kaşığı
Taze Soğan 4 dal
Kırmızı Dolmalık Biber 1/2 adet
Nar Ekşisi 10 ml – 1 yemek kaşığı

Siyez bulgurunu 2-3 defa yıkayın, soğuk su ile kaplayın ve 20 dakika yumuşayana kadar haşlayın. Bütün yeşillikleri doğrayın, taze soğanı ve kırmızıbiberi küp doğrayın. Siyez bulgurunu süzdürün ve sıcakken limon suyu, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Bulgur soğuduğu zaman doğranmış yeşillik ve dolmalık biberi koyun ve karıştırın. Üzerine nar ekşisi gezdirin.
 

+-Ballı Mahmudiye

1 adet kemikli tavuk but
¼  soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı bal
20 gr kuru kayısı
30 gr badem
50 gr mürdüm eriği
10 gr zeytinyağı
1 ad. çubuk tarçın
Tuz
250 ml tavuk suyu
4~5 dal maydanoz
20 gr un

Tavuk butlarını kuşbaşı doğrayın ve tencerede zeytinyağı ile soteleyin. Küçük doğranmış soğanları ilave edin.  5 dk. Kavurduktan sonra doğradığınız sarımsakları ilave edin. Unu ekleyin ve kavurun. Daha sonra tavuk suyunu ilave edin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. İçine çubuk tarçın ilave edin. Pişmesine yakın badem, kuru kayısı, mürdüm eriği ve balı ilave edip 5 dk daha kaynatın.  Sıcak servis edin.

 

+-Avokado ve Yeşil Elmalı Özel Detoks İçeceği

Malzemeler

Avokado (yumuşatılmış )    ¼ adet
Yeşil Elma       2 adet 
Bal   1 tatlı kaşığı 
Nane ( iki dal )

Yapılışı

Avokado, bal ve nane yapraklarını blenderda çekin. Diğer tarafta yeşil elmanın suyu sıkın ve hazırladığınız avokadolu karışım ile karıştırarak içime hazır hale getirin.

+-Keçi Peynirli ve Pancarlı Roka Salatası

Malzemeler:

Roka     ½ demet
Dolmalık fıstık  10 gr
Keçi Peyniri    30 gr
Taze Kekik    2 dal
Pancar     ½ adet
Kırmızı Cherry Domates    4 adet
Zeytinyağı    ½ yemek kaşığı
Limon     ½ adet
Taze nane    5 yaprak

Yapılışı

Zeytinyağı, limon suyu ve taze naneyi blenderda sos haline getirin. Fıstıkları teflon tavada kavurun. Pancarı haşladıktan sonra taze kekik ile marine edin. Son olarak, peynir hariç, bütün malzemeyi bir karıştırma kabında hazırladığınız sos ile karıştırın. Tabağa koyduktan sonra üzerine keçi peynirini ekleyerek servis edin.

+-Akçaağaç Şuruplu Pancake

Malzemeler
Un  360 gr
Şeker  60 gr
Kabartma Tozu  ½ yemek kaşığı
Tuz   1 çay kaşığı
Karbonat  ¼ çay kaşığı
Süt  400 ml
Yumurta (hafif çırpılmış)  2 adet
Tereyağı (eritilmiş)   30 gr
Ayçiçek Yağı  yeterince
Akçaağaç Şurubu

Yapılışı
Un, şeker, kabartma tozu, tuz ve karbonatı beraber bir kaba eleyin. Başka bir kapta süt, yumurta ve erimiş tereyağını beraber çırpın. Kuru malzemelerin ortasına bir çukur açın ve yumurta karışımını ekleyin. Tüm malzemeler birleşinceye kadar yavaşça çırpın. Geniş bir tavayı orta hararette bir ateşte ısıtın. Ayçiçek yağını hafifçe sürün. Hamuru kepçe ile koyup tavanın tabanına yayın. Pancakelerin kenarları kızarana kadar ve baloncuklar oluşana kadar pişirin. Sonra diğer tarafını çevirin ve kızarana kadar pişirin. Akçaağaç şurubuyla servis edin.
 

Lezzet Reçeteleri

Evinizde keyifle hazırlayabileceğiniz lezzetli ve pratik tarifler...